Sogani kalin kalin istediginiz gibi dograyin, ince olmasin ama!
Tava ve icine yag ilave edip kizdiriyoruz biraz.
Sogani atiyoruz tavaya, ilk adimi attiktan sonra geliyoruz diger malzemelere.
Simdi mantik olarak sirada ne olmali?
Tabiki tavuklar, cünkü sebzeler daha cabuk piser nasilsa.
Tavuklar önceden küp yahut uzun ince sekilde kesilip istedigimiz gibi soslanip tavaya ekleniyor.
Tavuga bence sadece karabiber ve köri ilave edin birazda limon.
Sonra tavuklar hafiften pisince, üstüne gelisigüzel dogranmis mantarlar, hemen ardindanda renkli biberler evde(sari yesil kirmizi), üstüne tuz ilave ediyoruz ve agzini kapiyoruz biraz.
Mantar suyunu salacak önce ve mantarin suyu bitene dek pisirecegiz o zaman pismis demek :)
Ama hep agzi kapali olmasin, pismesine yakin tavanin kapagini acin.
Ben tavugu cok severim, mantarida öyle ama hic ikisini birlikte yapmamistim, hep yapicam yapicam derken gecende denedim ve bayildim, tek kelimeyle sahane bir lezzet ya bu sekilde.
Hatta iki gün ardindan tekrar yaptim :D
Favori yemeklerime eklendi bile :)
Bu yemek Asya Mutfagindan diye biliyorum, onlar WOK tavasiyla yapiyorlar ve en leziz o sekil oluyormus, hani su dibine dogru sivrilen tava ( ben normal tavada yaptim ).
Denemeyenler benim gibi ertelemeyin sonra pisman olursunuz:)
Afiyet seker olsun:)
Tava ve icine yag ilave edip kizdiriyoruz biraz.
Sogani atiyoruz tavaya, ilk adimi attiktan sonra geliyoruz diger malzemelere.
Simdi mantik olarak sirada ne olmali?
Tabiki tavuklar, cünkü sebzeler daha cabuk piser nasilsa.
Tavuklar önceden küp yahut uzun ince sekilde kesilip istedigimiz gibi soslanip tavaya ekleniyor.
Tavuga bence sadece karabiber ve köri ilave edin birazda limon.
Sonra tavuklar hafiften pisince, üstüne gelisigüzel dogranmis mantarlar, hemen ardindanda renkli biberler evde(sari yesil kirmizi), üstüne tuz ilave ediyoruz ve agzini kapiyoruz biraz.
Mantar suyunu salacak önce ve mantarin suyu bitene dek pisirecegiz o zaman pismis demek :)
Ama hep agzi kapali olmasin, pismesine yakin tavanin kapagini acin.
Ben tavugu cok severim, mantarida öyle ama hic ikisini birlikte yapmamistim, hep yapicam yapicam derken gecende denedim ve bayildim, tek kelimeyle sahane bir lezzet ya bu sekilde.
Hatta iki gün ardindan tekrar yaptim :D
Favori yemeklerime eklendi bile :)
Bu yemek Asya Mutfagindan diye biliyorum, onlar WOK tavasiyla yapiyorlar ve en leziz o sekil oluyormus, hani su dibine dogru sivrilen tava ( ben normal tavada yaptim ).
Denemeyenler benim gibi ertelemeyin sonra pisman olursunuz:)
Afiyet seker olsun:)